خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





آزمون های غلات صبحانه

    آزمون های غلات صبحانه

    تعیین رنگ

    برای تعیین رنگ ابتدا نمونه آسیاب شده و سپس از غربال با اندازه منافذ 2 میلی متر عبور داده شد.  سپس نمونه ها داخل یک سل شیشه ای (عرض 50 میلیمتر، ارتفاع 54 میلیمتر، مسیر عبور نور 10 میلیمتر) ریخته شد. سپس با استفاده از طیف سنج هانترلب آنالیز گردید (ساراملا[1] و آمس[2]، 1993).

     

    اندازه گیری رطوبت

    به منظور تعیین رطوبت مقدار 5گرم از نمونه در داخل آون با دمای    105 به مدت 16 ساعت قرار داده شد. پس از طی این زمان نمونه ها به دسیکاتور منتقل گردید. بدنبال این مرحله پس از رسیدن دمای نمونه ها به دمای محیط، با استفاده از ترازو توزین گردیده و رطوبت با استفاده از رابطه زیر محاسبه شد:

     

    رطوبت(%)= [وزن نمونه پس از خشک شدن وزن نمونه اولیه))/˟ [وزن نمونه اولیه100

     

    اندازه گیری پلی فنل کل

    برای اندازه گیری فنل کل، عصاره ی 5/0 گرم پودر غلات صبحانه به وسیله 10 میلی لیتر متانول اسیدی (متانول و اسید هیدروکلریدریک 2% با نسبت 95 به 5) در دمای اتاق به مدت 60 دقیقه روی مگنت استیرر استخراج شد. سپس به منظور جلوگیری از تبخیر حلال دهانه ظرف با فویل آلومینیومی پوشانده شد. 200 میکرولیتر از عصاره با 2 میلی لیتر آب و 100 میکرولیتر معرف Folin–Ciocalteu مخلوط شده و به آن 5 دقیقه استراحت داده شد. سپس 300 میکرولیتر محلول 20% سدیم کربنات افزوده شده و به مدت 30 دقیقه در تاریکی و دمای اتاق به آن استراحت داده شد و جذب آن در طول موج 725 نانومتر قرائت گردید. از گالیک اسید به عنوان استاندارد استفاده شده و نتایج به صورت گرم گالیک اسید در 100 گرم نمونه بیان گردید (شارما و همکاران، 2012).

     

    اندازه گیری چربی

    2 تا 3 گرم از نمونه در یک انگشتانه توزین شده، دهانه آن را با مقداری پشم شیشه بسته شد. انگشتانه در استخراج کننده قرار گرفته و پترولیوم اتر به مقداری اضافه شد تا یک بار سیفون گردید. مقدار بیشتری پترولیوم اتر افزوده شد تا نیمی از محفظه استخراج کننده پرگردد. سپس مبرد وصل شد و مجموعه روی هیتر برقی قرار گرفت و به آرامی به جوش آید. حداقل 10 بار محفظه استخراج کننده پر و خالی گردید. پس از اتمام استخراج مقدار چربی با استفاده از رابطه ریاضی محاسبه شد (ISO 6492).

     

       اندازه گیری پروتئین

    اندازه گیری پروتئین به روش کلدال و استاندارد ایران شماره 19052صورت گرفت

     

    اندازه گیری فیبر خام

    نمونه ها پس از آماده سازی ابتدا با محلول اسیدی رقیق جوشانده شده و سپس صاف گردید. نمونه های مجدداً با محلول رقیق قلیایی جوشانده شده و صاف گردیدند. مواد باقیمانده حاصله پس از هیدرولیز خشک شده و سپس سوزانده شدند و در کوره با دمای 500 درجه سانتیگراد به مدت 3 ساعت قرار گرفت. سپس با رابطه زیر فیبر خام اندازه گیری شد (ISO 6865 2000).

     

     اندازه گیری خاکستر

    بوته های چینی به مدت نیم ساعت در یک کوره ی الکتریکی با دمای 500 درجه ی سانتی گراد قرار گرفته و پس از سرد شدن در دسیکاتور توزین گردید. 2 گرم از نمونه داخل بوته ی چینی قرار گرفته و روی شعله سوزانده شد.  سپس بوته های چینی در کوره ی الکتریکی (500 – 600 درجه ی سانتی گراد ) به مدت 8 – 6 ساعت قرار گرفت. در ادامه پس از سرد شدن بوته ها در دسیکاتور آنها توزین شده و درصد خاکستر از رابطه ی زیر محاسبه شد.

     

     100 × وزن بوته و خاکستر – وزن بوته  تقسیم بر وزن نمونه (گرم)= درصد خاکستر

     

     اندازه گیری کاروتنوئید

    یک گرم از نمونه آسیاب شده با 2 میلی لیتر آب به مدت 30 دقیقه مخلوط شد. 2 میلی لیتر استون به مخلوط اضافه شده و بوسیله اولتراسوند به مدت 5 دقیقه مخلوط گردید. سپس 2 میلی لیتر هگزان اضافه شده و به شدت مخلوط شده و با سرعت rpm 4000 به مدت 10 دقیقه سانتریفوژ گردید. این کار باعث جداشدن لایه هگزان شد و تا زمانیکه این لایه بی رنگ گردد، ادامه یافت. برای جلوگیری از تخریب کاروتنوئیدها آزمایش در تاریکی و با افزودن 5/0% BHA انجام شد. سپس کاروتنوئید با استفاده از HPLC-UV/VIS/PDA آنالیز گردید (اوبرادویک و همکاران 2015).

     

    آنالیز بافت

    آنالیز بافت با استفاده از دستگاه سنجش بافت انجام شد. نمونه ها از لحاظ تست تراکم، تست برش و تست نفوذ مورد بررسی قرار گرفت.

     

    ارزیابی حسی

    ارزیابی حسی یک رشته علمی است که ویژگی هایی از مواد غذایی را که بوسیله حس های بینایی، بویایی، چشایی، لامسه و شنوایی درک می شوند را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. ارزیابی حسی تفسیر پاسخ هایی است که بوسیله کارشناسان این رشته داده می شود.  این رشته در برگیرنده فاکتورهایی است که میزان علاقه مصرف کننده به یک محصول و همچنین برتری یک محصول را نسبت به سایر انواع مشابه آن مشخص می ؛ بنابراین نقشی مهم در بازارپسندی و موفقیت یک بنگاه اقتصادی تولیدی ایفا می کند. نمونه های تولیدی با استفاده از دو فرم زیر مورد ارزیابی حسی قرار گرفتند.

     



    [1] - Sgaramella

    [2] -Ames

    ٠


    این مطلب تا کنون 23 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : نمونه ,گردید ,گیری ,اندازه ,استفاده ,دقیقه ,اندازه گیری ,میلی لیتر ,قرار گرفت ,قرار گرفته ,استخراج کننده ,محفظه استخراج کننده ,
    آزمون های غلات صبحانه

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر